Търсене

Чакрите- врати на живота

0 коментара




Представата за чакрите - енергийните центрове на човека,е дошла при нас от Изтока, самият превод на думата, означава 'колело'. Чакрите преобразуват енергиите на Вселената и ги интегрират в нашето физическо тяло. Естествено те не са разположени в плътното физическо тяло, а във финото енергийно и въпреки това имат свои проекции и върху физическото тяло. Най-често използваме две техни проекции-отпред на тялото и по гръбнака, където местоположението им съвпада със специфични нервни центрове на гръбначния мозък.
Всяка чакра е свързана и с определени анатомични области, близо до които е разположена, затова при увреждане на чакрите се разболяват съответните органи. Това е нищо повече от потвърждение на енергоинформационната същност на човек, а също и доказателство за възможността да се прави енергийна диагностика и лечение.
Смята се, че има много енергийни центрове по тялото ни, но аз ще се спра само на седемте основни, които приемат основните типове енергия.



Ще започна с уточнението, че в традиционната литература, всяка чакра се свързва с определен цвят. Това не е точно така. Чакрите 'вибрират' във вълни близки до тези на видимата светлина и за да можем да работим с тях, нашето съзнание ги асоциира с цветове.
Основните седем чакри са:
първа чакра -Маладхара- червен цвят, свързана е с надбъбречни жлези и опорно-двигателна система. Разположена е в основата на гръбначния стълб, мантрата й е ЛАМ
втора чакра -Свадхищхана- оранжев цвят, свързана е с полови жлези, отделителна и полова система. Разположена е на окoло два пръста над срамната кост, под пъпа, мантрата е ВАМ
трета чакра – Манипура- жълт цвят, свързана е с панкреас и храносмилателна система. Разположена е в областта на 'слънчевият сплит', мантрата е РАМ
четвърта чакра –Анахата- зелен цвят, свързана с тимус и сърдечно-съдова система. Разположена е по средата на гръдната кост, мантра- ЯМ
пета чакра – Вишутха- светло син цвят, свързана с щитовидна жлеза и дихателна система. Разположена в ключичната ямка, мантра ХАМ
шеста чакра –Аджна- тъмно син цвят, свързана е с епифиза, централна и периферна нервна система, очи и уши. Разположена по средата на челото, малко над точката където се сключват веждите, това е знаменитото 'трето око', мантра- ОМ
седма чакра – Сахасрара- виолетов цвят, свързана е с хипофизата. Тази чакра няма физическа проекция върху тялото. Има форма на конус и се намира в областта на фонтанелата, мантра- АУМ.



Всяка от тези чакри е отговорна за приемането и излъчването на определен тип енергия, което оказва влияние не само върху здравето ни, но дава отражение и върху житейският ни път. Самото влияние е доста сложно и не може да бъде описано, но за хората с ясновидска дарба всичко изглежда като плетеници от различни цветове. Причината за появата им се крие в резонансните взаимодействия на чакрите с околния свят.
Съществуват двупосочна връзка между провокираните събития и нашите чакри. При нарушения в резонанса се повяват проблеми, които за кратко наричаме енергийни проблеми. Те намират отражение както върху здравословното ни състояние, така и върху множество житейски аспекти.
Трябва да знаем, че смущение във функционирането на една чакра, много бързо оказва влияние на общия енергообмен, тоест и на останалите чакри. Така се обясняват и проблемите които започват да ни затрупват лавинообразно, без друга видима и обяснима причина.

Нека сега се върнем на чакрите. Всяка от тях е свързана с определен вид енергия, която пряко влияе на живота ни.
Първа чакра ни захраннва със земна енергия, която носи стабилност. Свързана е с финансите, понеже енергията на парите е земна по своята същност. Често хората, които имат проблеми с парите имат и неправилно фукционираща 1-ва чакра. Важно е да се отбележи, че аномалия в тази чакра не винаги означава проблеми с опорно-двигателна система (появата на подобни проблеми е свързан с другата изява на земната енергия- стабилността) .
Втора чакра е свързана с Луната и водната стихия. Тя има отношение към нашите първични инстинкти, личния и интимен живот, както и с родовата памет и продължаването на рода. Неправилното и функциониране води до проблеми в личния живот, сексуални смущения, трудно подържане на дълготрайна връзка и също така невъзможност за създаване на поколение или пък липса на такова желание.
Трета чакра е свързана с огнената стихия и енергийния баланс като цяло. При неправилно функциониране основно оказва влияние на здравето и активноста на човек. Подобен проблем прави човек болнав, мързелив, при него липсва виталност. Често такива хора имат слаба воля и характер. Това е най- уязвимият енергиен център, и трябва да се предпазва, защото се възстановява много бавно. Диабета например е свързан с проблем в тази чакра.
Четвърта чакра е междинна (първите три са животински, понеже ги има и при животните и са свързани с животинските ни инстинкти. Следващите три чакри са духовни и са фундамент на нашата душа). Тази чакра е инитересна и с другите си характеристики а именно нашите романтичните чуства. Проблемите с нея винаги се отразяват в личния живот, като най-често се появява безчувственост или прекалена чуствителност и емоционална нестабилност. Възможно да се прояви и болезнена привързаност.
Тази чакра има отношение и към биологичния ни часовник, а при занимаващите се с ясновидство и магия се проявява и друга нейна функция. Свързана е с времето и работата с него, но това е предмет на хронофизиката и хрономагията.

Пета чакра е свързана с духовните чуства: приятелтво, любов към родината, към близките. Свързана е и с въздушната стихия и има отношение към комуникативността. Проблемите с нея водят до проблеми в общуването (неконтактност или точно обратното- болезнена нужда от хора и прекалена бъбривост). Свързана е с истината и лъжата и често страда, когато ни се налага да изричаме неистини. Силно е развита при контактьорите и медиумите, защото отговаря за връзка с висши духовни същности и паралелни светове.
Шеста чакра е свързана основно със съзнанието, мисълта и паметта. Поради това проблемите с нея основно се изразяват в погрешни мисловни модели, а това от принципа 'енергията следва мисълта' определя живота ни. Тук са и проблемите с централна и периферна нервна система. Това е чакрата, която винаги първа понася насоченото негативно енергоинформационно влияние (магия). Проблеми с шеста чакра имат и хора с прекалено изявена логическа мисъл, песимистите, както и хората с 'розови очила'. Тя е най- силно развита при хора с паранормални способности и способства използването им.
Седма чакра е свързана с космическата енергия и блокажите в нея имат изключително сложна изява. Тази чакра е с отношение към кармичните проблеми. Блокажите в нея носят сериозни сривове в здравето и живота като цяло.

При малко повече тренировка, всеки може да се научи да вижда 'цвета' на чакрите си. Както вече разбрахме седемте основни чакри са в седемте цвята на дъгата. Както със светлината и тук, ако слеем цвета на всички чакри в един, трябва да получим бяло оцветяване. Бялото е цвета на хармонията и баланса. Ако получим обагряне клонящо към друг цвят това е индикация за проблем в съответната чакра.
Аномалии в чакрите в начален етап могат да бъдат изчистени от нас самите. Това става чрез медитация върху тях, като концентрираме мисълта в областта на съответната чакра и визуализираме цвета й в хармонично състояние, повтаряйки мантрата й. За любителите на кристалите, ще кажа че могат да поставят директно върху чакрата скъпоценен или полускъпоценен камък в съответния цвят.

Често, обаче, закъсняваме в реакцийте си и енергийните проблеми стават много по-сложни, в резултат на което е нужна намесата на специалист, който посредством специфични техники изчиства блокажа, хармонизира, балансира и стабилизира ситуацията.

Цялата статия...

Чародейство

0 коментара


Често в много книги чародейството и магията се представят като синоними. Изхождайки, от историята обаче, за чародейство започва да се говори още в древна Халдея. И… 'какво от това' , ще кажете, нали Халдея е считана имено за родина на магията. Но нека се върнем на чародейството. Какво са разбирали те с това наименование?
Използвали са амулети и талисмани с цел защита от демони и освобождаване от духовете на умрели.

От гледна точка на съвремието, този вид въздействие се базира на силата на словото и използва личният магнетизъм на чародея за постигане на съответните цели.
За чародейство говорят и скандинавските народи. Повелител на това изкуство е върховния бог Один, който както от митологията ни е известно е създател и на руните. На много места в старата Едда се споменава за случаи, в които той използва имено техники от чародейството, за да постигне целите си, повелител е и на всички чародеи.
При славяните то също е широко разпространено, под опеката на бог Велес.
Основата на чародейството е словото, независимо дали писано или изречено като заклинание, чрез което се създава хармония и баланс.
Селското баене е също вид чародейство.
Какво правят бабите?
Изричат неколкократно една приказка и уплашеното от кучето дете вече е спокойно.
Поради факта, че чародейството се използва за разрешаване на любовни проблеми, то се приема за любовна магия и се причислява към групата на негативните енергоинформационни въздействия. Това е погрешно интерпретиране на една малко известна материя. Знаем, че всичко непознато ни плаши. Факта обаче, че не сме в състояние да приемем нещо, не ни дава право да го отхвърляме или да го натоварваме със смисъл различен от изначално-вложения.
Техниките на чародейството са основно насочени към човека, към неговия личен живот, към емоционалния и духовния му мир. Чародеят цели да възстанови баланса и хармонията. С фината вибрация на словото се обработват енергийните тела, за да се достигне до единение на Тяло-Дух-Душа.

Освен за всичко друго чародейството се използва и за защита, за 'лечение' на самота, при междуличностни и семейни проблеми. Тук отново следва да се подчертае, че целта е баланс и хармония с оглед свободната воля на човека и всеки казващ, че е чародей, но не изпълняващ гореизброените принципи, просто цели 'облаги на чужд гръб'.

Един друг малко засяган аспект на чародейството е изпълнението на желания. Естествено чудеса не стават или поне не такива, каквито сме свикнали да виждаме по американските филми. Нужно е освен действията на чародея, човекът също да направи определени постъпки, защото нищо в нашия живот няма да се случи, ако ние нямаме желание то да се случи и не сме инициативни.
Често очакваме радикални промени в обкръжението си, без самите ние да сме готови за еквивалентни промени в нас самите. Това, което може да направи чародея е - да 'отключи' процеса на трансформация, но това е път, който всеки сам трябва да извърви.

Периода до 22 септември, деня на есенното равноденствие, е особено подходящ за извършване на корекции на взаимоотношенията между хората. Образно погледнато слънцето застава в равновесна точка, а от Херметизма знаем 'подобното привлича подобно', т.е работи се за баланс и хармония на мъжкото и женското начало.


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И КОНСУЛТАЦИИ:

e-mail: realmagick@dir.bg GSM: 0882421852 icq# 314773035

Цялата статия...
0 коментара

Напоследък често се говори за турските магии. Повечето хора не правят разлика между тях и циганските или древните български магии. За съжаление, непознаването на тази материя води до възможността човек лесно да бъде измамен. Причината често да се говори за турските магии е факта, че това са едни от най-опасните магии и често се правят за смърт.

Принципно тези въздействия представляват муски, състоящи се от лист хартия с изписани на него текстове на арабски, най-често от Корана или други магически книги. Понякога, тези текстове са придружени от различни символи. След това листчето се сгъва до образуването на малък триъгълник или квадрат. Така изготвената муска може да се използва по два начина. Първият е като се постави в дрехата на човека, за който е предназначена или се сложи в дома му, колата. Най-често се слага на място, в близост до човека и същевременно никой да не може да я намери. Но всичко зависи от това с каква цел е направена.
Ако целта е раздяла на семейството например, може да се сложи в дома им - на прага, в спалнята (това място е идеално, но зависи дали човека, който я прави има достъп до него), в дрехите или под леглото. Често такива муски се откриват под мокета или в подгъва на дреха или на други скриети места. Резултатите от това обикновено не закъсняват и в мирното до скоро семейство се появяват проблеми. Често хората, подложени на такова влияние след като се отдалечат един от друг страдат, но щом се съберат се появява нетърпимост и дрязги. Те страдат от различни психологически проблеми като безсъние, невроза, необоснован страх, кошмари. В личният живот на семейството се появяват различни проблеми – например, често срещани са сексуалните. При повечето хора проблемите се задълбочават, понеже не са обърнали внимание своевременно и са се появили тежки хронични заболявания, а понякога се появяват и тумори, диабет и др.
Понякога се появяват енергийни пробиви и в други чакри – втора (проблеми свързани с полова система, най-често безплодие), а също и четвърта.
Във вторият случай муската се слага във вода да престои известно време. С тази заредена вода се пръска дома, колата или дрехите. Някой от ходжите препоръчват от тази вода да се сожи в храната или питието. В такива случаи магията е откриваема само от маг-специалист. Тя е особено опасна и поета от човешкия оргтанизъм действа много бързо.


Съществуват, разбира се и други методи за направата на подобни магии.

Много, често хората мисля, че след като магия е турска друг неможе да я развали освен турчин, което не е вярно, независимо каква е магията, всеки специалист в областа, запознат с техниките за чистене на подобни влияния може да свали влиянието. Въпроса не е в националноста или религията на развалящият, а в познаването на магията, и техниките за разваляне, тъй като всяка магия има специфичен начин на разваляне.

Цялата статия...

Основни заблуди относно магията

0 коментара

Според сведения на работещи в областта, България е на първо място по направа на черни магии, проклятия, уроки и клетви. В нашите земи се срещат над 100-150 вида магии, турски, български, цигански и други… Често днес хората се оплакват, че всичко в живота им изведнъж се е преобърнало, без видима причина, появило се е тежко заболяване или те се чустват зле, а медицинските им изследванията показват, че човека е клинически здрав. Работата и семейството се разпадат. Друг от честите проблеми, с които се сблъсква всеки магьосник са безбрачие и безплодие.

Това са само част от проблемите на хората с негативни енергийни въздействия. Тези въздействия не включват само магии, но и кармични натоварвания, влияние на геопатогенни зони, насочени негативни мисли, обсебвания и много други… Но най-често това са така наречените черни магии. Човек не обръща внимание на началните етапи, в които проблемите му изглеждат маловажни и си мисли, че това е просто лош период. И когато осъзнае за какво става дума, той има тежки проблеми, енергийното му поле е почти напълно разрушено, страда от тежки заболявания, някои от тях нелечими и е трудно да му се помогне.

След толкова сривове човек тръгва да търси помощ при врачки, екстрасенси и всякакви други хора смятани, че притежават паранормални способности. Не отричам, че някой от тях притежават такива, но най-често или нямат или просто не са специалисти в чистенето на негативни структури. За жалост, човек пострадал от негативна енергия, най-често е силно податлив на всякакви мошеници, желаейки да помогне на себе си и своите близки.

Един от основните заблуждаващи методи за `чистене` магии е използването на яйце. Обикновено яйцето се носи от клиента и с него врачката обикаля човека, междувременно тя предварително си е подготвила друго яйце. На него е пробита малка дупка и със спринцовка е извадено част от съдържанието, след което в него са вкарани най-различни химикали, така че когато бъде счупено, от него да излязат какви ли не чернилки. Когато врачката застане зад гърба на пациеннта, тя сменя яйцето донесено от човека с другото.



Друг подобен метод е когато яйцето се слага през нощта под леглото в буркан с вода и на сутринта ако изглежда като сварено, то непременно имате магия. Истината обаче е различна, ако си направим опит с яйце подобен на описания, ще видим, че то винаги е забулено или изглежда като сварено. Причина за това не е магията, а факта, че между яйцето и водата протича химична реакция, особенно ако водата е с по-голямо съдържание на хлор. Знаейки това някой мошеници пращат човека до точно определен извор с високо съдържание на хлор. За да не се подлъгвате по-разни мошеници ще кажа, че магията е енерго-имформационна структура и като такава се чисти с определени ментални схеми.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И КОНСУЛТАЦИИ:

e-mail: realmagick@dir.bg

GSM: 0882421852

icq# 314773035

Цялата статия...